Podgrzewacze do potraw – dla firm z branży gastronomicznej

Wiele restauracji musi działać na kilku płaszczyznach. Poza codzienną obsługą gości, organizują zatem imprezy okolicznościowe, a także rozwożą catering na przyjęcia. We wszystkich tych aspektach ich pracę doskonale mogą wspomagać podgrzewacze do potraw.

Podgrzewacze do potraw – rozwiązanie tradycyjne

Jeśli klienci zamawiają catering na organizowane przyjęcie można im zaproponować naczynia z podgrzewaczem oraz zestawem tealightów. Z pewnością docenią tak przygotowany catering, który jeszcze długo po podaniu może być ciepły.

Podgrzewacze do cateringu to doskonały pomysł, który pozwala zachować jakość i aromat podawanych dań. Dzięki temu nawet goście, którzy dotrą później mogą rozkoszować się doskonałym smakiem i zapachem przypraw.

Podgrzewacze do potraw – imprezy ze stołem szwedzkim

Częstym pomysłem organizacji imprez okolicznościowych jest przygotowanie tzw. szwedzkiego stołu. Nie musi on zawierać jedynie przekąsek i wszystkie dania można podać w tej formie. Na stołach mogą znajdować się podgrzewacze elektryczne z daniami kuchni świata.

Podgrzewacze elektryczne mają tą zaletę, że można ustawić temperaturę w której utrzymywane jest jedzenie. Zatem po osiągnięciu określonej temperatury nie będzie ono dalej podgrzewane i nie doprowadzi się do wrzenia potraw. Mogą być wyposażone w wyświetlacze na których można monitorować temperaturę dań. Często posiadają zaokrąglone kształty i to nie dlatego, że tradycyjna taca z pokrywą tak wygląda, ale zapobiega to przedostawaniu się pary wodnej. W związku z czym z zewnątrz podgrzewacz pozostaje suchy. Łatwość korzystania z podgrzewacza zapewniają nie nagrzewające się uchwyty.

Podgrzewacze działające dzięki palącej się paście

Pasta do podgrzewaczy to również popularny sposób utrzymywania temperatury potraw w profesjonalnych podgrzewaczach. Zawiera alkohol etylowy, który jest nietoksyczny i nie niszczy naczyń.

Alkohol etylowy spala się niebieskim płomieniem w specjalnym pojemniku umieszczonym w szufladzie podgrzewacza. Pozwala w szybkim tempie podgrzać potrawy do pożądanej temperatury. Trzeba zaznaczyć, że alkohol jest bezwonny, a spalanie nie generuje dużego poziomu hałasu. Wszystkie podgrzewacze doskonale nadają się do organizowania imprez okolicznościowych w restauracjach.

Profesjonalne podgrzewacze do potraw znajdziesz na Gastrosilesia.pl